Cumartesi, Mart 04, 2006

Sinir Katsayısı

İsveç'te yüz bini aşkın Türk yaşıyor. Danimarka'dan sonra İsveç devlet radyosu da Türkler için yapılan Türkçe yayına 15 Ocak 2006 tarihinde son verdi.
İsveç radyosu yönetimi, "Türkçenin İsveç'te yaşayan Süryani ve Kürtler için çok hassas bir dil olduğunu, bu kişiler üzerinde olumsuz etki yapabileceğini, anadili Türkçe olmayanlar üzerinde psikolojik rahatsızlık yaratabileceğini göz önüne alarak" yayına son verdiklerini açıkladı.
İsveç devlet radyosu program şefi Kertsin Brunnberg, "Türkler kırk yılı aşkın süredir İsveç'teler. İsveççeyi öğrenmeliydiler. Öğrenemedilerse, bu onların sorunudur" dedi.

Devamı için http://www.milliyet.com.tr/2006/03/04/yazar/uras.html

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Isveç'te yasayıpta ortak bir dil bile öğrenmeyen ve/veya öğrenmek istemeyen kişiler için kırk yıldır türkçe yayın yapmışlar ve şimdi bunu kesmişler : Gayet normal bir davranış. Bizim radyolarımız kaç farklı dilde yayın yapıyor? Istedikleri tek sey yabancılar ile iletisim kurmak icin ortak bir dil. birileri acil durumda 911, 86, 112 gibi numarları aarayınca yardım istediğinde anlamak istiyorlar belki?

Nightwalker dedi ki...

Bakın kesme nedenleri orada açıkça belirtilmiş diyor ki "Türkçenin İsveç'te yaşayan Süryani ve Kürtler için çok hassas bir dil olduğunu, bu kişiler üzerinde olumsuz etki yapabileceğini, anadili Türkçe olmayanlar üzerinde psikolojik rahatsızlık yaratabileceğini göz önüne alarak..."

Hala polyanacılık oynamanın gereği var mı ?